ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ.

Višestruki internacionalni i Srpski šampion u body building-u u teškoj juniorskoj i seniorskoj kategoriji, član reprezentacije Srbije i promoter zdravog sportskog života i ishrane.

Bodybuilding kao životni izbor

Od rane mladosti pokazao je interesovanje za sportom. Bavio se rukometom, plivanjem, vaterpolom, veslanjem itd., ali je ljubav pronašao u body buildingu. Smatra da je ovaj sport način života, a ne samo vreme provedeno u teretani. Bavljenje ovim sportom ga u potpunosti ispunjava. Na prvo takmičenje izašao je 1995. godine u Beogradskom centru SAVA gde je u juniorskoj konkurenciji zauzeo peto mesto, ali već sledeće godine je u Smederevu zauzeo prvo mesto u juniorima i postao član reprezentacije tadašnje SRJ i počeo da niže pobede i da se ozbiljno bavi body buildingom, a naročito izučavanjem zdrave ishrane koja je, kako tvrdi, osnov uspeha u izgradnji tela. O zdravoj ishrani je pročitao preko 200 knjiga. Odmah po izlasku na prva takmičenja upoznaje vrhunske šampione tadašnje SRJ, koji mu daju savete u njegovom daljem sportskom životu i upućuju ga u najveće tajne njemu omiljenog sporta.

Kad se spoji lepo i korisno

Svoju ljubav prema bodybuildingu pretvorio je u posao kojim se bavi. Poseduje lanac teretana u Beogradu , opremljenih spravama i ambijentom po najvećim svetskim standardima.

Ahilej teretane su njegova druga ljubav i prevashodno se trudi da u  njima promoviše vrednosti igradnje ljudskog karaktera  . Trudi se da sport postavi na najviše moguće mesto u svom životu a tako i kod ljudi kojima je okružen

Pitanja koja se često postavljaju

PONEDELJAK: Grudi, trbušni mišići, aerobni trening 30-45 minuta.
UTORAK: Leđa, trbušni mišići, aerobni trening 30-45 minuta.
SREDA: Butine, listovi, aerobni trening 30-45 minuta.
ČETVRTAK: Ramena, trbušni mišići, aerobni trening 30-45 minuta.
PETAK: Biceps, Triceps, trbušni mišići, aerobni trening 30-45 minuta.
SUBOTA: Odmor.
NEDELJA: Odmor.

PONEDELJAK: Ujutro / aerobni trening 1 sat, trbušni mišići; Uveče / grudi, ramena, triceps.
UTORAK: Ujutro / aerobni trening 1 sat, trbušni mišići; Uveče / butine i listovi.
SREDA: Ujutro / aerobni trening 1 sat, trbušni mišići; Uveče / leđa i biceps.

Što se ishrane tiče uvek gleda da unese što više proteina iz ribe, piletine, ćuretine, govedine, konjetine, jaja, bezmasnog mleka, jogurta, sira kao i proteina u prahu. U vansezoni jede od 200-300 grama proteina a u takmičarskom periodu unosi od 300-500 grama proteina.
Ugljene hidrate unosi najčešće u obliku crnog hleba, kukuruza, krompira, pirinča, paste, voća i povrća, i to u vansezoni oko 300-400 grama dnevno, a u predtakmičarskom periodu od 50-200 grama dnevno. Od masti najčešće koristi maslinovo ili laneno ulje, i to 1-3 supene kašike dnevno i pojede od 50-100 grama kikirikija, oraha, badema, lešnika ili belih semenki bez obzira da li je u vansezoni ili pred takmičenje. Ima od 5-8 obroka dnevno, zavisno od toga kako se kog dana oseća.